Over

Claire Vaessen

Sinds 1998 in Culemborg.
Sociaal werker bij Welzijn Buren: ondersteunen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.
Speelt klarinet bij Pieter Aafjes.
Tot 1 januari 11 jaar in de gemeenteraad namens GroenLinks
Vóór Culemborg gewoond in Heerlen, Parijs, Londen, Groningen, Mozambique, Togo en Guiné-Bissau

Motto:

Not bound to win, but bound to be true

 

 

Claire Vaessen woont met partner in de wijk Parijsch. Sinds zomer 2009 zijn alle kinderen het huis uit. Vanaf 1980 woonde en werkte zij met partner en kinderen in verschillende landen in Afrika en koos in 1998 Culemborg uit als nieuwe woonplaats in Nederland. Om de stad te leren kennen schreef zij twee jaar voor een huis-aan-huisblad. Op dit moment werkt zij bij een welzijnsorganisatie in de regio.

Na twee jaar in de steunfractie van GroenLinks kwam zij in december 2004 in de raad en is sinds september 2008 fractievoorzitter. Claire Vaessen is een all-rounder: er zijn maar weinig onderwerpen waar zij zich niet voor interesseert. Zij let extra op communicatie tussen politiek en burger, kunst en cultuur, integriteit, leefbaarheid, de veelkleurige samenleving en onderwerpen op het gebied van economie en werkgelegenheid.

Politiek zie ik als het voortdurend afwegen van feiten, belangen en mogelijkheden vanuit de idealen van GroenLinks. Om dat goed te doen spreek ik met zoveel mogelijk mensen, ga ik op werkbezoek, ben ik veelvuldig aanwezig op bijeenkomsten in de stad, lees ik de dossiers en ben ik per mail en telefoon goed bereikbaar.

‘Duurzaamheid’ is een veelomvattend begrip dat ik niet alleen van toepassing acht op natuur en milieu, maar ook op bijvoorbeeld het leven in een multiculturele samenleving of de leefbaarheid in de wijken. Solidariteit hoort daar ook bij. Wat je nu, met het oog op de lange termijn, dus duurzaam, is pure winst voor de toekomst.

‘Verdraagzaamheid’ noem ik apart omdat dat actueler is dan ooit. Er is pas sprake van echte tolerantie als je verschillen toestaat en kunt accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *